Тениски

февруари 23rd, 2010, 02:02:34 illka.com

Дамска тениска

дамски тениски

Тениската или T-shirt(тишърт) е дреха без копчета, яка и джобове с къси ръкави (но не е задължително), която покрива повечето тяло. Ръкавите на тениската стигат поне малко под рамото, но не напълно над лакътя (при късият ръкав). Тениската, която по-дълга или по-къса от това, не се счита за T-shirt.

Тениските обикновено се изработват от памук или полиестер (или и двете), вплетени заедно в жарсе, което придава характерна мека текстура на тениската. Тениските често се декорират с текст или снимки, понякога използвани за реклама.

Модата за тениски включва стилове за мъже и жени, както и за всички възрастови групи, включително бебешки, младежки и възрастни размери.

Тениските първоначално били носени като долна дреха. Това все още се среща, но тениските сега често се носят като единствено облекло върху половината тяло. Тениските станали също начин за изразяване и рекламиране, с много комбинации от думи, картини и дори фото снимки.

През ранната част на 1950г компании намиращи се в Маями, Флорида започнали да декорират тениските с различни имена на курорти и различни думи. Първата компания била Tropix Togs, с откривател Sam Kantor, в Маями. Те били първоначалните лицензирани за Уолт Дисни думи включващи Мики Маус и Дейви Крокет. По-късно други компании разширили към бизнеса с производство на тениски като Sherry Manufacturing Company също намираща се в Маями. Sherry започнала през 1948г от откривателя Куинтон Сандлър и станала една от най-големите фирми за отпечатване на снимки по тениските.

мъжки тениски

мъжки тениски

Тениската обикновено се разширява към кръста, въпреки, че има мода за „големи“ тениски, използвани в съвременният хип-хоп стил. В женската съвременна мода са срещани и стегнати дрехи с орязани тениски, които са достатъчно къси за да се вижда корема. Друга популярна тенденция е носенето на блуза с дълъг ръкав заедно с тениска с различен цвят върху блузата. Това е познато като „напластяване“.

През 1960-та, излезли ринджър тениските и станали мода за младежта и феновете на рокендрола. Десетилетието също видяло и появяването на пъстрите тениски и фотоснимките по тях. През 1959г бил открит пластицола, по-идръжлива и разтеглива боя, позволявайки нови дизайни на тениските.

Вариации на тениските, като потника (с американският прякор „женобиец“) , „мускулеста тениска“, широката яка, V-образната яка итн. дошли по-късно след това.

Коментар:

Advertisement

Featured Links:
Fashion
The most popular and widely used Project in the world.
aCode
Development and distribution made easy.
Extensions
Components, Modules, Plugins and Languages by the bucket load.
Shop
For all your merchandise.

Gallery thumbs

mirandat   heidit   vic2


vic3t   vic4t   vic5t

News Letter

Enter your email address to subscribe to our mailing list:

We take your privacy very seriously. Be assured that we will never share your contact information with other marketers