Как да изберем перфектната блуза?

януари 15th, 2011, 11:01:40 illka.com

Автор: Диляна Калинова.
Витрините са претрупани с какви ли не дрешки – от шикозни аксесоари до екстравагантни блузи. Нека се спрем на блузите. Какви са критериите ви и как избирате коя е най-подходяща за вас? Вижте нашите съвети за перфектния избор.

бели блузи

Ако имате… фигура тип пясъчен часовник

Започваме с идеалните пропорции. Тази фигура се възприема като идеалния дамски силует. Може да си позволите всякакъв тип облекло, а за да акцентирате върху перфектната си линия, привлечете внимание към талията. Изберете такава блуза, която я подчертава.

блузи с широко деколте

Ако имате… широка талия

Ако имате широка талия и не я харесвате, има решение. Избягвайте големи шарки, прекалено тесни или прекалено широки блузи, защото те ще подчертаят тази ваша черта. Пробвайте с блузи с висока талия, свободно падаща надолу деколте (например т.нар. гръцко деколте). Друга визуална измама е и вертикалните райета. Те издължават и стесняват фигурата.

блузи в кафяво

Ако имате… широки рамене и тесен ханш

Тази фигура се възприема като по- мъжествена. Затова, за да придадете женственост трябва да подбирате блузи, които акцентират върху талията и ханша. Препоръчваме издължени блузи, които са стеснени, асиметрични модели с едно рамо, дълбоки деколтета и широки колани. Забравете за широките безформени блузи.

блузи в розово и бяло

Ако имате… широк ханш и тесни рамене

Ако попадате в тази графа, значи се нуждаете от блуза, стеснена в талията в пастелни тонове. Избягвайте тези в ярките тонове, защото ще подчертаят именно това, което искате да прикриете. Най- подходящият избор е блуза в светлите цветове като бежово и бяло. Чудесна идея, за да изглеждат пропорциите ви по- хармонично са подплънките за раменете. Идеална работа ще ви свърши блузата с т. нар. ръкави буфон.

дамски блузи

Ако имате… тесен ханш и тесни рамене

Ако сте от тези момичета, най-подходящите блузи за вас са тези с дълбоките V-образни деколтета, с падаща свободно яка, или т. нар. гръцко деколте. С две думи, в този случай се препоръчват асиметрични, разчупени модели.

Коментар:

Advertisement

Featured Links:
Fashion
The most popular and widely used Project in the world.
aCode
Development and distribution made easy.
Extensions
Components, Modules, Plugins and Languages by the bucket load.
Shop
For all your merchandise.

Gallery thumbs

mirandat   heidit   vic2


vic3t   vic4t   vic5t

News Letter

Enter your email address to subscribe to our mailing list:

We take your privacy very seriously. Be assured that we will never share your contact information with other marketers